Sander de Groot

‘Een duurzame toekomst voor iedereen.’ 

Specialismen: projectmanagement, industriële processen, engineering

Sander is ervan overtuigd dat grote resultaten kunnen worden bereikt wanneer alle projectleden een goede onderlinge verstandhouding en een gemeenschappelijk doel in een project hebben. Als projectleider is hij vastbesloten om de samenwerking tussen de partijen te verbeteren om zo goede resultaten te behalen en de effecten van klimaatverandering te verminderen.

Toen hij afstudeerde voor de studie Werktuigbouwkunde voelde hij de behoefte aan een bredere kijk op projecten dan alleen vanuit technisch oogpunt. Een reden voor hem om de studie Industrial Engineering and Management in Groningen te gaan volgen. Hierdoor beschikt Sander over veel veelzijdige kennis en vaardigheden om projecten tot een succes te brengen.

 

Oog in oog met de feiten

Tijdens de vakanties brengt Sander zijn tijd graag door in de bergen: skiënd in de winter en wandelend in de zomermaanden. De afgelopen vakanties werd voor hem zeer duidelijk dat het klimaat aan het veranderen is. De gletsjer waar hij in zijn jeugd is geweest is de laatste jaren in rap tempo aan het smelten.  Voor Sander een enorme motivatie en trigger om bij te dragen aan de energietransitie om de gevolgen van de klimaatverandering waar we nu mee te maken hebben te beperken.  

In zijn vorige banen werkte Sander in verschillende engineeringsfuncties (project-, productie- en onderhoudsmonteur) in de maak- en procesindustrie voor bedrijven als VDL, Philips en Friesland Campina. De ervaring die hij in de industrie heeft opgedaan, is nuttig om de uitdagingen te begrijpen waarmee bedrijven in de energietransitie worden geconfronteerd.