Thomas Engberts

‘Samen vol (groene) energie werken aan de toekomst!’ 

Specialismen: projectmanagement, energiemanagement, energiebesparing en mens-product interactie

Om samen resultaat te boeken, is elkaar begrijpen essentieel. Dat is precies waar Thomas zijn kracht ligt. Hij komt snel tot de kern van vraagstukken en brengt daar de nodige structuur in aan. Bovendien weet hij complexe zaken op zo’n manier te brengen dat iedereen weet waar het over gaat. Belangrijke eigenschappen binnen de complexe wereld van de energietransitie. Hij is ook goed in het omvormen van abstracte ideeën naar concrete producten, diensten en processen met behulp van zijn sterke communicatieve vaardigheden en resultaatgerichtheid. Dergelijke resultaten boekt hij graag samen met mensen die net zo gepassioneerd zijn over verduurzaming als hijzelf. En zijn ze dat nog niet, dan worden ze dat zeker dankzij zijn aanstekelijke enthousiasme!

 

Passie voor verduurzaming

Op jonge leeftijd was Thomas al bezig met duurzaamheid. Zo deed hij op 4-jarige leeftijd mee aan een bewustwordingsproject over het zuinig omgaan met water (kraan uit als je tanden poetst!). Zijn ouders werden door zoonlief tot enige waanzin gedreven door de vele tips, maar met succes, want ze poetsen hun tanden al heel lang met de kraan uit.
Deze betrokkenheid bij de verduurzaming is bij Thomas blijven hangen. Binnen zijn Bachelor Human Technology kwam hij in aanraking met energie gerelateerde onderwerpen, zoals ICT, persuasive technology en (hybride) warmtepompen. Na zijn studie ging hij aan het werk bij Gasunie en de duurzaamheidswinkel ‘Groningen woont SLIM’ waar hij adviseerde over energiebesparende maatregelen. Later werd hij verantwoordelijk voor het lanceren van het groen gascertificatenplatform Vergroenjegas.nl en heeft hij zijn eigen adviesbureau over mens-product interactie opgezet. Kennis en ervaring die hij als projectmanager bij Summit Engineering graag inzet!

Contact:

+31 (0)6 48 43 94 90

LinkedIn: