Over ons

“Een leefbare wereld achterlaten voor de volgende generaties. Daar willen we onze energie voor inzetten. We maximaliseren deze energie door leuk werk te doen in een prettige omgeving met enthousiaste mensen, samen met onze klanten”

Summit Engineering: samen richting nul

Summit Engineering helpt bedrijven en overheden met hun energiemanagement en duurzame energieprojecten. Samen werken we aan het reduceren van CO₂-emissies en zetten we stappen richting een CO₂-neutrale wereld. Een bijzondere missie, die voor oprichters Robbert van der Pluijm en Arjan Hartemink begon op 5895 meter hoogte.

De top van de Kilimanjaro is het hoogste punt van Afrika. De fikse beklimming daarheen gaf ons de tijd om onze gedachten eens goed op een rij te zetten. Al een poosje liepen we met het idee om het eens volledig anders te gaan doen. Voor de oprichting van Summit Engineering waren we beiden al jaren werkzaam bij de Nederlandse Gasunie. Arjan werkte als Technical Manager bij dochterbedrijven BBL Company en Gasunie Waterstof Services. Robbert had dezelfde rol bij EnergyStock, de ondergrondse gasopslag bij Veendam.

 

Het laatste zetje

Plannen om gezamenlijk een bedrijf te starten waren er dan ook al langer. De reis naar de Kilimanjaro gaf ons het welbekende ‘laatste zetje’. De tocht naar de top en ook de terugweg hebben ons op allerlei manieren geïnspireerd. Niet alleen danken we er de naam van ons bedrijf aan, ook onze werkzaamheden zijn er op gebaseerd. De top van de Kilimanjaro kent nu namelijk nog een grote gletsjer, maar die wordt door de opwarming van de aarde ieder jaar kleiner. We wisten het al langer, maar als je van zo dichtbij geconfronteerd wordt met de opwarming van de aarde, weet je dat je wat moet gaan doen. Maar alleen bereiken we ons doel niet. Daarom richten we ons op bedrijven en overheden. Met onze kennis en ervaring kunnen we hen helpen. Niet alleen met een concreet advies, ook met projectbegeleiding.

Net als de weg naar het dak van de Kilimanjaro, wordt ook dit geen eenvoudige tocht. Maar met de beklimming is ons achterhoofd, zijn we er zeker van dat we de juiste weg ingeslagen zijn. Samen met overheden en bedrijven starten we een mooie reis richting nul!