Ons team

Het team van Summit Engineering bestaat uit enthousiaste en gedreven professionals met jarenlange ervaring. Ook als business developers. Naast onze achtergrond in de techniek, hebben we daarom ook oog voor de zakelijke aspecten. Een mooie combinatie, al zeggen we het zelf.

Ieder teamlid heeft zijn eigen specialiteit, waar we graag gebruik van maken. Zo doen we niet alleen waar we goed in zijn, maar ook wat we leuk vinden. En daar profiteert u weer van! Belangrijke pijlers binnen ons team zijn kennis, netwerk en persoonlijke motivatie. Want je bereikt alleen resultaat, als je écht iets wilt.

Robbert van der Pluijm

‘Wat niet kan, is nog nooit gebeurd’
Specialismes: business development, energieconversie, energiedragers en asset management

Het best te omschrijven als enthousiast en gedreven. Robbert ziet altijd kansen die hij dan ook nog eens op een pragmatische manier weet te realiseren. Hij zet zijn energiekennis en expertise graag in bij bestaande processen en op het gebied van innovatieve ontwikkelingen. Denk aan het continu verbeteren van energieverbruik tot het toepassen van alternatieve energiedragers als waterstof. De transitie naar een duurzame energievoorziening is een complex proces dat vraagt om flinke stappen. Robbert gelooft erin dat dit het best bereikt kan worden door partnering. Daarom zoekt hij graag de samenwerking.

 

Fascinatie voor energie

Hoewel Robbert is geboren in Roosendaal, verhuisde hij al snel met zijn familie naar Sint Maarten. Daar woonde hij achter de energiecentrale van het eiland en werd zijn fascinatie voor energie geboren. Tijdens zijn studie specialiseert hij zich dan ook in de richting van energie- en gastechniek. Via het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) komt hij bij het grote Amerikaanse ingenieursbureau Fluor Daniel terecht. Hij bevindt zich in diverse internationale samenwerkingsverbanden en houdt zich vooral bezig met engineering, contracting en constructie.

Na tien jaar gaat hij aan de slag als projectleider bij het aardappelzetmeelbedrijf Avebe om later in dienst te gaan bij de Nederlandse Gasunie. Robbert doorloopt daar functies als project engineer, technisch inkoper en technical manager en werkt voor zusterondernemingen BBL Company en EnergyStock. Al die ervaring gebruikt hij nu om bedrijven en overheden te helpen met het bereiken van hun energiedoelen.

Arjan Hartemink

 

‘Als je niet beweegt, kun je ook niet sturen’ 

Specialismes: asset management, multidisciplinaire engineering, systeem denken en offshore

Doelgericht en pragmatisch ingesteld. Dat is Arjan. Samenwerken en verbinden is zijn grote kracht. Hij heeft ervaring op operationeel terrein en als manager. Arjan werkt bij voorkeur met een team in een multidisciplinaire omgeving, waarin teamwork, toewijding en het behalen van resultaten belangrijke drijfveren zijn. Niet denken in losse delen, maar door samenwerking functioneren als een geheel. Met oog voor de mens, de techniek én de zakelijke aspecten. Door zijn aanpak is Arjan in staat om zowel korte-, als langetermijndoelen te halen.

 

Handen uit de mouwen steken

Arjan is geboren en getogen op het akkerbouwbedrijf van zijn ouders in Drenthe. Als tweede kind in een gezin van zeven is hij gewend om samen te werken én om zijn handen uit de mouwen te steken. Na zijn opleiding tot maritiem officier vaart hij met veel plezier op grote containerschepen over de hele wereld. Dit doet hij afwisselend als stuurman en als machinist. Hoewel hij het werk prachtig vindt, kiest hij toch voor een baan aan de wal. Vooral omdat hij zo meer tijd thuis kan doorbrengen.

Nadat hij als sales engineer bij Wärtsilä heeft gewerkt, komt Arjan terecht bij de Nederlandse Gasunie. Daar gaat hij aan de slag als rotating equipment engineer en later als strategisch inkoper. Na enkele jaren maakt hij de overstap naar dochterondernemingen BBL Company en Gasunie Waterstof Services. Als technical manager merkt hij daar dat zijn interesse vooral ligt bij de verduurzaming en de energietransitie. En laat dat in zijn werk voor Summit Engineering nou eens goed van pas komen!