Arjan Hartemink

‘Als je niet beweegt, kun je ook niet sturen’ 

Specialismen: asset management, multidisciplinaire engineering, systeem denken en offshore

Doelgericht en pragmatisch ingesteld. Dat is Arjan. Samenwerken en verbinden is zijn grote kracht. Hij heeft ervaring op operationeel terrein en als manager. Arjan werkt bij voorkeur met een team in een multidisciplinaire omgeving, waarin teamwork, toewijding en het behalen van resultaten belangrijke drijfveren zijn. Niet denken in losse delen, maar door samenwerking functioneren als een geheel. Met oog voor de mens, de techniek én de zakelijke aspecten. Door zijn aanpak is Arjan in staat om zowel korte-, als langetermijndoelen te halen.

 

Handen uit de mouwen steken

Arjan is geboren en getogen op het akkerbouwbedrijf van zijn ouders in Drenthe. Als tweede kind in een gezin van zeven is hij gewend om samen te werken én om zijn handen uit de mouwen te steken. Na zijn opleiding tot maritiem officier vaart hij met veel plezier op grote containerschepen over de hele wereld. Dit doet hij afwisselend als stuurman en als machinist. Hoewel hij het werk prachtig vindt, kiest hij toch voor een baan aan de wal. Vooral omdat hij zo meer tijd thuis kan doorbrengen.

Nadat hij als sales engineer bij Wärtsilä heeft gewerkt, komt Arjan terecht bij de Nederlandse Gasunie. Daar gaat hij aan de slag als rotating equipment engineer en later als strategisch inkoper. Na enkele jaren maakt hij de overstap naar dochterondernemingen BBL Company en Gasunie Waterstof Services. Als technical manager merkt hij daar dat zijn interesse vooral ligt bij de verduurzaming en de energietransitie. En laat dat in zijn werk voor Summit Engineering nou eens goed van pas komen!