Eelco Wijbrands

‘De weg naar succes is altijd in aanbouw.’

Specialismen: business development, projectmanagement en energiebesparing

Geboren in Veendam, opgegroeid op het Hoogeland en volwassen geworden in de stad Groningen. Eelco is een echte Groninger die de bodemproblematiek van dichtbij heeft meegemaakt en al snel dacht; dit kan en moet anders. Hij is sterk in goed luisteren en de behoefte van de klant achterhalen om zo tot een goed advies te komen.

Na vier jaar gewerkt te hebben bij een netbeheerder werd het tijd voor iets anders. Een organisatie waar meer impact maken mogelijk is; Summit Engineering.

Samen kunnen we dit!

Eelco is opgeleid als sportmanager, waarbij problemen altijd vanuit een pragmatisch oogpunt werden aangevlogen. Deze vaardigheden komen goed van pas in zijn rol bij Summit als projectleider. Positief ingesteld en een hands-on mentaliteit beschrijft zijn instelling het beste.

Als jongen van zeventien is Eelco naar de Verenigde Staten gevlogen om daar de droom van profbasketballer na te jagen. Eenmaal geland had het gastgezin dat voor hem geselecteerd was zich teruggetrokken. Hij kon toen een keuze maken, of weer terug naar Nederland gaan of het beste ervan maken. Hij koos voor het laatste. Dit vroeg om een groot aanpassingsvermogen op jonge leeftijd. Dit aanpassingsvermogen is waar we nu ook voor staan m.b.t. de energietransitie. Teruggaan is geen optie. Voorwaarts; de energietransitie is de politiek allang overstegen en is niet meer te stoppen.