Robbert van der Pluijm

‘Wat niet kan, is nog nooit gebeurd’

Specialismen: business development, energieconversie, energiedragers en asset management

Het best te omschrijven als enthousiast en gedreven. Robbert ziet altijd kansen die hij dan ook nog eens op een pragmatische manier weet te realiseren. Hij zet zijn energiekennis en expertise graag in bij bestaande processen en op het gebied van innovatieve ontwikkelingen. Denk aan het continu verbeteren van energieverbruik tot het toepassen van alternatieve energiedragers als waterstof. De transitie naar een duurzame energievoorziening is een complex proces dat vraagt om flinke stappen. Robbert gelooft erin dat dit het best bereikt kan worden door partnering. Daarom zoekt hij graag de samenwerking.

 

Fascinatie voor energie

Hoewel Robbert is geboren in Roosendaal, verhuisde hij al snel met zijn familie naar Sint Maarten. Daar woonde hij achter de energiecentrale van het eiland en werd zijn fascinatie voor energie geboren. Tijdens zijn studie specialiseert hij zich dan ook in de richting van energie- en gastechniek. Via het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) komt hij bij het grote Amerikaanse ingenieursbureau Fluor Daniel terecht. Hij bevindt zich in diverse internationale samenwerkingsverbanden en houdt zich vooral bezig met engineering, contracting en constructie.

Na tien jaar gaat hij aan de slag als projectleider bij het aardappelzetmeelbedrijf Avebe om later in dienst te gaan bij de Nederlandse Gasunie. Robbert doorloopt daar functies als project engineer, technisch inkoper en technical manager en werkt voor zusterondernemingen BBL Company en EnergyStock. Al die ervaring gebruikt hij nu om bedrijven en overheden te helpen met het bereiken van hun energiedoelen.