Van zonnestroom naar het tanken van waterstof

Plug Power ontwerpt en levert een elektrolyser voor de realisatie van een groene waterstofinstallatie in Queensland, Australië. Deze waterstofinstallatie omvat naast de 1 MW PEM elektrolyser, ook H2-compressoren, H2-opslag en H2-dispensers om H2 trucks te vullen. Aangezien er naast Plug Power verschillende partijen bij dit project betrokken zijn, moeten zaken onderling goed afgestemd worden.

Summit Engineering voert een stuk van het interfacemanagement uit voor Plug Power. Met de praktische ervaring binnen, en kennis over waterstofprojecten  wordt gekeken of de genoemde onderdelen in het systeem op elkaar aansluiten op verschillende aspecten. Denk hierbij aan veiligheid, zoals HAZOP’s; engineering, in de vorm van o.a. P&ID’s; ontwerp- en procesparameters, zoals druk, temperatuur en flow; maar ook elektrische en besturingstechnische aspecten. Aangezien verschillende onderdelen van deze waterstofinstallatie bij verschillende partijen liggen, verdient de integratie hierbij extra aandacht. Daarnaast geven we ook technisch inhoudelijk advies op de verschillende onderdelen als ondersteunend engineering team. Dit houdt in dat we met de projectmanager van Plug Power meedenken en zorgen dat er geen aspecten over het hoofd worden gezien. Zo zorgen we er samen voor dat het ontwerp van de gehele waterstofinstallatie en de bijbehorende documentatie, zo snel mogelijk klaar is voor de realisatie.

Logo Plug Power

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met:

Diewertje Doeglas headshot

“Ik ben zeer tevreden over de professionele aanpak en praktische kennis van Summit Engineering op het gebied van systeemintegratie, risicoanalyses en van waterstofsystemen. Deze kennis wordt kundig toegepast bij het supporten van het engineeringproces en het meedenken over technische aspecten voor de realisatie van een waterstoftankstation in Australië.

Laurent van Helden

Projectmanager, Plug Power