Praktische insteek energiebesparing bij Vegter
Banketfabriek Jac. Vegter B.V. is sinds 1874 gevestigd aan de Sluiskade te Hoogezand. Vroeger was het bedrijf gelegen aan het Winschoterdiep, de vaarroute die de veenkoloniën met de stad Groningen verbond. Rondom de sluis te Martenshoek ontstond een handelscentrum omdat dat één van de weinige plekken was waar men van boord ging om boodschappen te doen. Er is veel veranderd sinds 1874: het Winschoterdiep is op die plek gedempt, de toonbank is weg, het brood is uit het assortiment, er zijn ovens gekomen en gegaan, en processen zijn geautomatiseerd. De smaak van de koekjes daarentegen is als vanouds.

Vegter wil inzicht krijgen in het energiebesparingspotentieel vanwege de hoge energiekosten en haar duurzaamheidsambities. Ze hebben hier Summit als partner gevraagd om te helpen bij energiebesparing en verduurzaming.
Summit Engineering heeft samen met Vegter haar energiebesparingspotentieel in kaart gebracht. Allereerst zijn de processen en de energiestromen praktisch in kaart gebracht door verbruik in de fabriek te meten of in te schatten. Met dit inzicht kwamen de besparingsmogelijkheden goed in beeld en kon Vegter aan de slag om daadwerkelijk energie te besparen. Een mooi resultaat en tevens een basis voor de route naar een CO2-neutrale bedrijfsvoering.
Meer weten over dit project? Neem dan contact op met:

Robbert van der Pluijm
robbert@summitengineering.nl
+31 (0)6 11 00 56 77